Gepubliceerd op: 11 februari 2019 | Geschreven door: Arjon Verzijl

Op 8 juni 2019 vindt het eerste 6uurs inline skate evenement van Nederland plaats op Flevonice te Biddinghuizen. Solo of samen met maximaal 6 personen kan iedereen meedoen aan deze unieke skate estafette.

Na 15 jaar geleden gestart te zijn met de 24kika ‘skaten tegen kanker’ (dit jaar op 6 & 7 september 2019) leefde in het bestuur van 24kika de gedachte om ook een 6–uurs evenement te introduceren. Aanvankelijk tijdens de 24-uurs, maar de capaciteit ontbrak
om dat organisatorisch te realiseren.

Na 15 jaar heeft Rik Nijkamp de voorzittershamer van het langst lopende evenement voor Kika overgedragen aan Mark Cuperus. De daarmee ontstane armslag leidde tot het oppakken van het 6-uurs idee. Samen met het team is goed nagedacht hoe en wat te doen. Na grondig overleg werd besloten om de 6-uurs race in Nederland te organiseren.

De 6-uurs race is niet verbonden aan Kika zoals 24kika, maar biedt alle goede doelen ruimte om actief deel te nemen en zo bij te dragen aan het eigen goede doel. ‘In de statuten van de stichting die de 24-uurs en nu ook de 6-uurs organiseert staat dat ‘we bijdragen aan het stimuleren en promoten van de skeelersport in de breedste zin van het woord’ en dat is exact wat we nu ook met de 6inlinechallenge doen aldus Rik Nijkamp die voorlopig de communicatierol in het bestuur invult.

Het evenement start om 10.00 uur met een rijdersbriefing gevolgd door een parcours verkenning. Om exact 10.30uur klinkt het startschot voor de 6inlinechallenge! Om 16.30 is het einde. Na de wedstrijd schuiven deelnemers en toeschouwers aan op het Foodplaza voor een hapje en drankje. Daar vindt tevens de prijsuitreiking van de rijder en het team met de meeste rondes plaats. Van de BBQ deinen we dan langzaam de afterparty in op het ritme van de aanwezige DJ. Meer informatie is te vinden op de website www.6inlinechallenge.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

Een event waar je absoluut bij moet zijn!

 

– Voor meer informatie : Rik Nijkamp | 06 5120 1370 | rik@24kika.nl