ALGEMEEN

IJs- en skeelerclub Puttershoek is op 2 februari 1917 opgericht als IJsclub Puttershoek. In 2017 is het 100-jarig bestaan uitgebreid gevierd.

Schaatsen en skeeleren

De IJsclub Puttershoek heeft op verschillende plaatsen in Puttershoek ijsbanen gehad. De eerste 40 jaar is op de Boezem, in het Nieuwe Poldertje en op de Boezemvliet geschaatst. Oftewel op ijs op gewoon open water.
In de 60-er jaren kreeg de ijsclub de beschikking over een 400-meter baan met clubhuis langs de Maerten Bollesteeg (waar nu de basisscholen zijn gesitueerd). In de 70-er jaren verhuisde de accommodatie naar een terrein langs de Sportlaan (waar nu garagebedrijf Van der Veer is gevestigd). Deze locatie was helaas te klein voor een 400 meter baan. Rond de eeuwwisseling moest de vereniging weer wijken doordat garagebedrijf Van der Veer uit het winkelcentrum diende te verdwijnen en beschikt de vereniging sinds 2002 over de huidige prachtige accommodatie langs de Sportlaan in Puttershoek.
De accommodatie bestaat uit een ruim clubgebouw, een 200 meter- en een 400 meter-asfaltbaan voor skeeleren (en in de winter voor schaatsen).

Jeu de boules
Daarnaast is de vereniging in 2007 uitgebreid met een jeu de boulesafdeling. Inmiddels telt deze afdeling 180 leden. Zij beschikken over 20 buitenbanen en 8 overdekte banen. Deze binnenbanen zijn gesitueerd in een in 2017 gerealiseerd bouledrome.
De jeu de boulers maken gewoon deel uit van de ijs- en skeelerclub Puttershoek, maar spelen onder de naam van IJsboulers.

Facebook
Deze website wordt vooral door de ijs- en skeelerclub gebruik om vaste gegevens kenbaar te maken en grote nieuwsitems, speelschema’s, e.d.
Voor actualiteiten maken we vooral gebruik van onze facebookpagina. Dus wilt u op de hoogte blijven van allerlei nieuwsfeitjes? Klik op
https://www.facebook.com/IJs-en-Skeelerclub-Puttershoek-350252101745313/

De Hoekse Renners

Tot slot biedt de ijs- en skeelerclub tijdelijk onderdak aan de Hoekse Renners. De Hoekse Renners hebben een fietsparcours op Kuipersveer en beschikte daar ook over een kantine met kleedkamers, maar dit complex is inmiddels afgebroken. In afwachting van een nieuwe accommodatie maken de Hoekse Renners in goed overleg gebruik van de faciliteiten van de ijs- en skeelerclub.
Via onze webcam kunt u de ijsbaan live bekijken.