Gepubliceerd op: 27 april 2020 | Geschreven door: Arjon Verzijl

De op dinsdag 21 april aangekondigde maatregelen  om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het sporten weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf woensdag 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer bijvoorbeeld skeeleren, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding weer skeeleractiviteiten voor de jeugd gaan organiseren.  De kantine en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Het bestuur gaat zich beraden hoe de club, rekening houdend met de beperkende maatregelen, de skeeleractiviteiten zorgvuldig en beheerst kan hervatten voor de jeugd. Voor de invulling van deze aangepaste maatregelen wacht het bestuur deze week wel eerst nog het standpunt van de gemeente af. De adviezen van de KNSB en de NOC/NSF zijn inmiddels binnen.

Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

Zodra er meer bekend is informeren we u hierover via de website en facebook.